THY  11.05.2020 tarih ve DIG-66692 sayılı bülten.

THY 11.05.2020 tarih ve DIG-66692 sayılı bülten.

Sayın Müşterimiz,

İlgi: 11.05.2020 tarih ve DIG-66692 sayılı bülten.

 

21 Mart - 20 Haziran tarihleri arasında yapılan biletlemelerde geçerli ve yolculara değişiklik cezası uygulamaksızın  rezervasyon tarih ve parkur değişikliği yapmalarına hak tanıyan yayın, biletleme tarihi  20 Temmuz 2020 (dahil)  olacak şekilde  revize edilmiştir. Yayında belirtilen diğer haklar aynı şekilde uygulanacak olup herhangi bir revize yapılmamıştır. 
 
 

21 Mart 2020 - 20 Temmuz 2020 (dahil) tarihleri arasında düzenlenecek biletler için, Ortaklığımızın 31 Aralık 2020 (dahil) tarihine kadar olan tüm network varışlı ve çıkışlı Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı münferit ve grup yolcuların işlemleri (Ortaklığımızın bilet stoğunda (TK 235) olup Interline uçuş (Codeshare veya SPA) içeren biletler dahil) orijinal biletin tarifeli ilk uçuş saatinden önce rezervasyonda bulunan uçuşlarının iptal edilmesi kaydıyla, rezervasyon, parkur değişikliği veya açığa alma işlemleri aşağıda belirtildiği şekilde uygulanacaktır.

Biletteki ilk aktif uçuşun tarifeli kalkış saatinden önce rezervasyonunu iptal ettirmeyen yolcuların işlemleri ise NO SHOW kabul edilecektir.

1) Rezervasyon ve Parkur Değişiklikleri: Rezervasyon ve parkur değişiklikleri yeni rezervasyondaki seyahatin tamamlanma tarihi 31 Aralık 2021(dahil) olan TK ve AJ Operating uçuşlara alınması kaydıyla ilk rezervasyon ve/veya parkur değişikliği işlemleri, değişiklik ceza bedeli tahsil edilmeksizin yapılacaktır. Değişiklikten ortaya çıkabilecek diğer ücret farkları (işlem bedeli, kur farkları, sınıf, tarih ve parkur değişikliğinden doğan farklar, vergi farkları vb.) yolcudan tahsil edilecektir.

2) Bileti Açığa Alma İşlemi: İşlem görecek biletteki uçuşlara ait rezervasyonların, ilgili seferlerin tarifeli kalkış saatinden önce iptal edilmiş olması kaydıyla yolcunun biletini açıkta bekletme hakkı bulunmaktadır. Yolcu seyahat tarihine karar verip yeni seferine rezervasyon yaptırdığı durumda, yeni rezervasyonda ortaya çıkabilecek ücret farkları (işlem bedeli, kur farkları, sınıf, tarih ve parkur değişikliğinden doğan farklar, vergi farkları) yolcudan tahsil edilecektir.

3) Yeni Seyahat İçin İşlem Yaptırma Tarihi: Yeni seyahat tarihi için kısıtlı bir işlem yaptırma süresi olmayıp yolcu tercih edeceği yeni seyahat tarihine kadar biletine işlem yaptırabilecektir. Yolcunun biletini yeni belirleyeceği uçuş tarihine kadar açıkta bekletme hakkı bulunmaktadır.

4) Bilet Açığa Alma İşlemleri: Türk Hava Yolları satış ofisleri, biletin satın alındığı acenteler ve Call Center tarafından yapılabilecektir.

5) 21 Mart 2020 - 20 Temmuz 2020 (dahil) tarihine kadar ödemesi yapılmış/yapılacak veya garanti MCO su alınmış/alınacak grupların rezervasyonlarının (talep halinde) değişiklik işlemleri mevcut ücret kuralları kapsamında var olan cezaları gözetilmeksizin yapılacaktır. Yeni seyahat tarihi için aynı ücret seviyesi garanti edilmemektedir.

6) İade Talepleri: İade ve iptal talepleri orijinal ücret kuralları doğrultusunda yapılacak olup bu bülten kapsamında iade uygulaması yapılmayacaktır.

7) Bilet Süresinin Uzatılması Talebi: Biletin geçerliliği 31 Aralık 2021(dahil) tarihine kadar uzatılabilecektir.

8) Bilet değişiklik işlemleri Türk Havayollari satış ofisleri, biletin satın alındığı acenteler, Türk Hava Yolları online kanallar ve Call Center tarafından yapılabilecektir.

Uygulama Koşulları:

  • Biletleme 21 Mart 2020 20 Temmuz 2020 (dahil) tarihleri arasında yapılmış olmalıdır.
  • Orijinal seyahat tamamlanma tarihi 31 Aralık 2020(dahil) tarihine kadar olan uçuşlarda geçerlidir.
  • Bülten kapsamında alınacak yeni seyahat tamamlanma tarihi 31 Aralık 2021(dahil) tarihi ile sınırlandırılmıştır.
  • Değişiklik yapılan uçuş için Türk Hava Yolları ve AnadoluJet `in icra ettigi Operating ve Marketing seferler kapsam dahilindedir.
  • NO SHOW biletler kapsam dışında olup bülten kapsamında sadece değişiklik cezası (rebooking/rerouting charge) alınmayacaktır.
  • Cezasız değişiklik hakkı grup biletleri için de geçerli olup genel grup kurallarına bağlılık devam edecektir.
  • Rezervasyon ve parkur değişikliğinde bir defaya mahsus olarak değişiklik cezası alınmayarak işlem yapılacaktır.
  • Değişiklik hakkı olmayan promosyonel ücretler kapsam dahilindedir.
  • Bu uygulama mil biletleri icin geçerlidir. NO SHOW ve upgrade cezaları kapsam dışında değerlendirilecektir.
  • Değişiklikten ortaya çıkabilecek diğer ücret farkları (işlem bedeli, kur farkları, sınıf, tarih ve parkur değişikliğinden doğan farklar, vergi farkları) yolcudan tahsil edilecektir.

Yukarıdaki belirtilen uygulamalar çerçevesinde yapılacak değişiklikler bir defa ile sınırlandırılacak olup yolcunun sonraki değişiklik talepleri için ücret kuralları dahilinde oluşacak ceza ve farklar tahsil edilerek yapılabilecektir.

 

Saygılarımızla.

 

250